Opti129 Klippan
search
  • Opti129 Klippan

Opti129 Klippan

499,00 €
Impostos inclosos

Cadira Cotxe 80-125cm Opti129 Klippan

Color
Quantitat
Darreres unitats en inventari

  Pagament segur

A través de la nostra plataforma de pagament

  Enviaments (Enviament només a la Península)

Consulta les condicions del servei

  Devolucions i Anulacions

Consulta aquí les condicions

OPTI129, MÀXIMA SEGURETAT DURANT MÉS TEMPS


L'accident per definició és inevitable, però la lesió no ha de ser-ho si comptem amb el sistema adequat, i com tots ja sabem, aquest sistema és un dispositiu a contramarxa.


Com marca precursora d'aquesta mesura, en Klippan ens reconforta i ens enorgulleix veure com la varietat de sistemes de retenció a contramarxa és cada vegada més gran, satisfent així les diferents necessitats de la immensa majoria de famílies; cosa que és possible perquè els seus nens es troben en general, a la mitjana de l'estadística.


No obstant això, si volem aspirar a la lesió zero és la nostra obligació i responsabilitat arribar a el 100% i aquest ha estat el nou repte que hem afrontat:


Col · locar al mercat una solució segura per a tots els nens, inclosos aquests (pocs) que se surten de la mitjana. Que surten per complexió, o que surten perquè el seu patró de maduresa no correspon amb les línies traçades per a la resta. Els primers es veuran exposats a un sistema enfront de la marxa sent encara petits en edat. I els segons necessiten poder comptar amb solucions que permetin allargar el temps a contramarxa el més possible, ja que són nens especialment vulnerables. Tots els nens, TOTS, necessiten una solució eficaç.


I a què ens referim quan diem "SOLUCIÓ EFICAÇ"? Doncs ni més ni menys que un dispositiu subjecte a biomecànica, i per tant segur (a contramarxa) que permeti traspassar uns límits de pes fins ara infranquejables per poder acollir també a aquests nens. Si hi ha alguna cosa que en Klippan tenim clar és que, en qüestions de seguretat, no hi pot haver excepcions, i que "TOTS" significa això: TOT S. Per aquest motiu, i gràcies a aquest nou dispositiu, podem afirmar amb total rotunditat, que la nostra gamma de productes cobreix el 100% de les necessitats en seguretat de tota la població infantil.

Sota la regulació R44 / 04, el límit d'ús per a un dispositiu instal·lat a contra marxa amb cinturó és de 25kg. Sota la regulació R129, el límit d'ús per a un dispositiu a contra marxa amb cinturó és de 125cm. En el primer cas, l'alçada no està contemplada, i en el segon, per a aquells sistemes que NO es ancorin amb isofix a el cotxe ( "I-Size") tampoc es contempla un límit pes.


Ja que la normativa R129 és de recent creació i aplicació, és habitual trobar errors en la seva interpretació, per la qual cosa és possible que hàgiu escoltat o llegit diverses coses:

1.- Que no és possible homologar dispositius a contramarxa per sobre dels 105 cm.

2.- Que no és possible homologar dispositius a contramarxa que no s'instal·lin amb Isofix.

3.- Que no és possible homologar els lower Tether dels sistemes a contramarxa perquè la normativa no els contempla.


Com diem, això són només errors d'interpretació en els quals hem caigut al llarg d'aquests anys, però afortunadament la realitat és ben diferent. No només és possible homologar dispositius a contramarxa més enllà dels 105 cm, sinó que aquests poden anar ancorats amb cinturó de seguretat i dotats de lower tethers.


Hi ha una particularitat en la nova normativa que els fabricants hem de contemplar amb cautela:


Els límits de pes en els sistemes que s'ancoren amb cinturó no estan definits en el document, sent el fabricant el responsable de fixar el pes com a dada recomanat en el seu manual d'instruccions, sense necessitat de verificació (és a dir, sense necessitat d'una prova d'impacte).


Davant d'aquest buit normatiu en Klippan considerem que el camí èticament correcte és fer una recomanació de pes màxim que estigui verificada mitjançant assaig voluntari, i això és just el que hem fet.


Aquí us deixem el vídeo d'impacte frontal, en condicions d'assaig d'homologació, amb un dummy de 32 kg (equivalent a un nen de 10 anys). Ja que ho hem verificat i tenim la certesa que el nostre sistema funciona amb aquest pes, 32 kg serà el límit de pes màxim recomanat de la nostra propera cadira a contramarxa.

Nota: El dummy és el P10 pel que les cames no són rígides ni estan articulades. No us fixeu en les cames de l'ninot sinó en la pròpia cadira, perquè és la seva resistència el que estem mesurant i no el comportament de les extremitats.

001340
2 Articles